De ultieme barbecue met een retro BBQ

Klantenservice 16 maart 2017 0

Er bestaan inmiddels diverse soorten barbecues. Van een traditionele houtskoolbarbecue tot een gasbarbecue of elektrische barbecue. Hoewel een gas- of elektrische barbecue zeker enkele duidelijke voordelen heeft, gaat er niets boven de authentieke barbecue-ervaring die een retro BBQ biedt.

Waarom de retro BBQ de beste keuze is

Denkt u aan een barbecue, dan is de kans groot dat u denkt aan een rooster met hieronder gloeiende houtkooltjes. Met goede reden, want dit is hoe het barbecueën ooit begonnen is. Het geeft de meest authentieke ervaring, veel meer dan bijvoorbeeld een elektrische barbecue.

Hoewel een elektrisch model over het algemeen sneller warm is en makkelijker gebruikt wordt, is het eigenlijk een veredelde bakpan. Voor veel mensen is dit misschien niet erg, maar voor een echte barbecue gaat er niets boven een retro BBQ.

Heerlijk kruiden met een retro BBQ

Buiten de beleving, is een duidelijk voordeel van de retro BBQ de smaak. Houtkooltjes geven het vlees een duidelijke smaak die karakteristiek is voor een barbecue en moeilijk te bereiken is in een normale pan of op een elektrische barbecue.

Bovendien kunt u kruiden tussen de houtkooltjes leggen. Deze kruiden trekken langzaam in het vlees, zonder dat de eigen vleessmaak verloren gaat. Om deze reden is deze vorm van kruiding subtieler en vaak lekkerder dan directe bekruiding van het vlees. Leg verschillende kruiden op verschillende plekken in de kooltjes om meer smaakopties te creëren. Deel de barbecue bijvoorbeeld op in twee vlakken, waarbij beide vlakken andere kruiden hebben.

Laat een bericht achter »