Hockey groeit qua populariteit

Hockey wordt steeds populairder, zo populair zelfs dat menig hockeyvereniging tegenwoordig wachtlijsten hanteert voor jeugdspelers. Hockey wordt dan ook langzaamaan een volkssport, maar bij de overstap van het voetbal- naar het hockeyveld moeten de vertrouwde voetbalschoenen achterblijven. Hockey wordt namelijk, anders dan voetbal, op kunstgras gespeeld, zodat het schoeisel hierop afgestemd dient te worden. Goede hockeyschoenen kopen is zodoende een must, maar waar moet je allemaal op letten bij de aanschaf van hockeyschoeisel?

Inhoud van dit artikel

Met goede hockeyschoenen kopen voorkom je blessures

Hockey is geen contactsport, maar toch komen blessures geregeld voor bij deze sport. Eén van de redenen hiervoor is dat nog te veel spelers schoeisel dragen dat niet goed is afgestemd op de harde ondergrond van een hockeyveld. Verkeerd schoeisel vergroot niet alleen de kans op voet- en enkelblessures, maar kan ook blessures aan de benen of de rug als gevolg hebben. Kies om blessures te voorkomen allereerst voor hockeyschoenen met multinoppen. Multinoppen bestaan uit vele korte noppen die zijn verdeeld over vrijwel de gehele zool van de schoen. Voor een harde ondergrond zoals kunstgras zijn deze noppen ideaal voor een veilige, goede grip.

Goed passende hockeyschoenen voorkomen voetklachten

Behalve voor blessures, kan verkeerd schoeisel ook voor kleinere maar daardoor niet minder ergerlijke klachten zorgen. Denk hierbij aan problemen uiteenlopend van blaren op de voeten tot pijn aan de voetzool doordat de harde klappen van het kunstgras niet goed worden opgevangen. Blaren zijn meestal het gevolg van slecht passende hockeyschoenen, terwijl pijn aan de voetzool wordt veroorzaakt door hockeyschoenen met onvoldoende demping. Een hockeyschoen heeft voldoende demping wanneer je zelfs geen pijn voelt als je stampend over een kunstgrasveld loopt.

Koop hockeyschoenen in de juiste maat

Bedenk bij het kopen van hockeyschoenen dat sportschoenen vaak net iets anders ‘vallen’ dan andere schoenen. Zo kan het zijn dat je bij regulier schoeisel maat 44 hebt, maar bij hockeyschoenen maat 43 of juist maat 45. Daarnaast is een maat 44 van het ene hockeyschoenenmerk vaak van een opvallend verschillende omvang als een hockeyschoen van dezelfde maat maar een ander merk. Neem dus gerust de tijd om te zoeken naar hockeyschoenen die passen bij jouw voeten. Een goed passende hockeyschoen laat, wanneer je sportsokken draagt, vooraan in de schoen ongeveer één centimeter ruimte over.

Hockeyschoenen kopen is iets persoonlijks

Hoewel elke speler hockeyschoenen nodig heeft, kan het zijn dat het ene paar hockeyschoenen ideaal is voor de één maar totaal ongeschikt voor de ander. Zelfs wanneer je dezelfde maat hebt als een hockeyvriend(in), kan het nog zijn dat jullie niet dezelfde hockeyschoen kunnen dragen aangezien de schoenen ook in de breedte moet passen. Een goed passende hockeyschoen knelt nergens en levert ook geen pijnlijke plekken op aan je voet wanneer je deze langere tijd draagt.

Op tijd nieuwe hockeyschoenen kopen

Wanneer je eenmaal geschikte hockeyschoenen hebt gevonden, is het verleidelijk om deze nooit meer weg te doen. Ook hockeyschoenen slijten echter, zodat het belangrijk is dat je deze op tijd vervangt.

Plaats een reactie