Tips om vet te verbranden met hardlopen

Als je vet wilt verbranden dan is hardlopen een goede training. Ik noem het een training, omdat je op verschillende manieren kunt hardlopen.

Het is niet gewoonweg rennen. Rennen op tempo, op tijd en op verschillende ondergrond, is wat hardlopen juist efficiënt maakt.

Hardlopen voor starters

Iedereen kan hardlopen. Maar in welk mate heeft te maken met je conditie. Een starter heeft niet de juiste conditie om te trainen voor bijvoorbeeld de marathon. Dit is nu wel even extreem geschetst.

Begin met hardlopen op een rustig tempo. Bepaal voor jezelf wat haalbaar is en ren 5km zonder stop. Hoe lang je hier over moet doen is nu niet belangrijk. Maar houd de tijd voor je zelf bij. Je zult na de eerste 5km merken dat je last gaat krijgen van je spieren. Dat gaat vanzelf met de tijd voorbij. Het vet verbranden met hardlopen is nu al op gang gezet.

Probeer na een tweetal weken dezelfde aantal kilometers te lopen, maar probeer dit sneller te doen dan normaal. Deed je hier 40 minuten over probeer het nu binnen 30 minuten te doen.

Het zal zeker lukken. Je lichaam is ondertussen gaan werken aan je conditie en aan je spieren. Neem af en toe een eiwitshake als lunch. Dat bevordert de aanmaak van spierweefsel.

Na nog eens twee weken ga je rennen op zand. Je kunt ook kiezen om te rennen over het gras of in de bos. De ondergrond wordt nu wat zwaarder.

Houd je aan de kilometers, de tijd is niet meer van belang. Je benen zijn al veel sterker en je loopt al veel sneller. Het vet verbranden is ook nog eens versneld door de nieuwe manier van hardlopen.

Na 6 weken na de eerste start heb je al een behoorlijk conditie, je bent waarschijnlijk al afgevallen en ben je heel wat vet kwijt. Nu gaan we de oefening zwaarder maken. Ga niet meer een uur lang plat hardlopen.

We gaan oefeningen combineren. Loop 10 minuten langzaam en zorg dat je opwarmt, daarna ga je 10 minuten op hoog tempo rennen.

Neem rust en wandel nu even 10 minuten. Je bent ondertussen al 30 minuten onderweg. Zoek een heuveltje of een park trapje op. We gaan op een gemiddeld tempo de trap / heuvel op en af. Het wordt na een tijdje zelfs leuk om met hardlopen vet te verbranden. Probeer het zelf eens.

Plaats een reactie