Het verbranden van vet met fietsen

Vet verbranden klinkt erg moeilijk, maar je verbrandt al heel wat calorieën door te fietsen. Fietsen, is een leuk bezigheid.

Door elke dag een uurtje op een relax tempo te fietsen kan je al bijna 500 gram per week afvallen.

Door het tempo te verhogen val je zelfs nog meer af. Als we denken aan afvallen denken we niet meteen aan de fiets. De sportschool is overbodig als je in bezit bent van een fiets.

Laat deze vooral niet in de schuur staan maar maak er gebruik van. Vet verbranden door te fietsen geeft je de juiste zet en motivatie om af te vallen.

Interval training

Je kent het misschien wel vanuit de sportschool als je op een hometrainer lekker aan het fietsen bent. Het tempo gaat op en neer. Het eerste kwartier fiets je sneller dan het tweede kwartier. Doe dit ook wanneer je buiten fietst.

Door afwisseling in tempo te brengen houd je het langer vol, wordt het minder saai en werkt je stofwisseling beter. Zoek een plaats uit waar je rustig kan fietsen.

Zonder al te veel obstakels. Zodat je gemakkelijk van tempo kunt veranderen zonder dat er ongelukjes kunnen gebeuren. Door deze intervaltrainingen zal je meer vet verbranden door te fietsen.

Let op je eten en drinken

Ook als je wilt afvallen met fietsen, zal je alert moeten zijn op je eet gedrag. Niet alle voedingstoffen zijn een noodzaak. Verminder vetten en probeer een gezonder eetgedrag aan te leren. Je hoeft echt niet alles te laten liggen. Af en toe een snack moet kunnen, maar maak er geen gewoonte van.

Vet wat er af is, komt in dat geval er veel sneller weer aan. Dan zou alle moeite voor niets zijn geweest en dat willen we vermijden. Fietsen, is gewoon leuk. Maar hier gebruik van. Hardlopen zou ook een goede manier zijn geweest om vet te verbranden, maar niet iedereen heeft hier zin in. Je hebt snel pijn in je voeten en benen, waardoor je afhaakt. Fietsen kan je ook gezellig samen doen. Fiets naar je werk, school en naar het winkelcentrum. Pas deze oefeningen toe en je hoeft er niet eens extra tijd voor vrij te nemen. Vet verbranden door te fietsen is echt te doen voor iedereen. Bewegen en overbelasting De kans dat je geblesseerd raakt op een hometrainer is erg klein. Toch is het mogelijk om tegen een overbelasting blessure aan te lopen. Het laatste wat je wilt tijdens het afvallen is dat je niet optimaal kunt bewegen om genoeg energie te verbranden. Mocht je geblesseerd raken, dan is het fijn om weer snel te herstellen. Dit kan door gebruik te maken van sportmedische producten. Deze producten zijn er op gericht om je herstel te versnellen. Röwo Sportgel Help bijvoorbeeld goed tegen spierpijn.

Plaats een reactie