De juiste hartslag om vet te verbranden?

Heeft mijn hartslag invloed op het vet verbranden in mijn lichaam? Ja, bewegen is het begin van afvallen, maar hoeveel en hoe snel je afvalt, hangt af van het tempo en de intensiteit van de trainingen.

Als je naar een sportschool gaat, wordt je hartslag bij de eerste training gemeten. Ze weten dan precies hoe hoog je hartslag is en hoe hoog het moet zijn als je vet wilt verbranden.

220 leeftijd test

Wanneer je precies wilt weten op welk hartslag je het meeste resultaat zult boeken, dan kan je een 220 leeftijd test doen. Dit is een ideale hartslag test. Hoe werkt dit? Je neemt 220 daar haal je je eigen leeftijd vanaf.

In mijn geval zou dit als volgt zijn; 220 – 30 = 190, daar neem je tussen de 60 en 70% van. Dus mijn ideale hartslag zou tussen 114 en 133 liggen. Nu kan ik de hartslagmeter ook veel beter benutten.

Ik kan precies zien wanneer ik optimaal presteer, namelijk als mijn hartslag tussen de 114 en 133 ligt. Dan verbrand ik het meeste vet. Dus de hartslag is een indicatie bij het verbranden van vet.

Wil je trainen volgens je hartslag, schaf dan zeker een hartslagmeter aan. Zonder dit hulpmiddel zal je nooit op het juiste tempo kunnen trainen. Of je nu hardloopt of fiets of iets anders doet. Door het metertje in de gaten te houden, weet je precies wanneer je intensief genoeg bezig bent.

Laat je zeker niet obsederen door een meter. Gun je zelf om rust te nemen. Je kunt nooit elk moment op een hoog tempo trainen. Soms is het zelfs verstandig om even tot rust te komen. Dit motiveert je om door te gaan. Extreem sporten zonder pauzes kunnen leiden tot blessures. Dan ben je nog verder van huis.

Gebruik je hartslagmeter verstandig. Ga niet boven het nodige niveau. Overtref jezelf zeker niet. Ga niet te lang door met een oefening en wissel af voor de juiste werking. Alle beweging is goed.

Ook als je het gemiddelde hartslagniveau niet bereikt. Je hartslag zegt je precies wat je moet doen om vet te verbranden, maar vertelt je ook wanneer te stoppen.

Plaats een reactie