Afslanken met eiwit? Lees hier de juiste stappen…

Afslanken kan heel eenvoudig door eiwit toe te voegen aan je dieet. Maar je moet dit op een juiste manier doen om schade aan je gezondheid te voorkomen.

Het is namelijk bekend, dat een overdosis aan proteïnen schadelijk zijn voorde nieren. We willen op een gezond manier afvallen. Lees hier de juiste stappen.

Stap 1: Vervang twee hoofdmaaltijden

Eiwitrijk dieet is een van de beste diëten, als je slim wilt afvallen. Je valt er binnen zeer korte tijd veel van af. Je mag het dieet op intens niveau maar 1 week aanhouden. Dus dat gaan wij dan ook doen.

De eerste 5 dagen vervang je 2 maaltijden. Dus neem je in de ochtend een eiwitrijk shake. Dit mag gebaseerd zijn op een bekertje kwark van 250 gram of op sojamelk waar eiwitpoeder aan is toegevoegd.

Tevens vervang je de avondmaaltijd met kip of mager vlees. Geen aardappelen, pasta of rijst. Je mag onbeperkt vlees, kip of ei eten met groente. Ook groente bevat eiwitten. Afslanken gaat je goed af met eiwit.

Stap 2: Vervang 1 maaltijd

In de eerste week ben je ruim 5 kilo afgevallen. Maar het is niet de bedoeling, dat je blijft afvallen. Je lichaam moet gaan stabiliseren. Stap twee zorgt ervoor, dat je nog een beetje afvalt. Je mag deze stap 2 weken achtereen doen.

Je valt ongeveer 2 kilo per week af. Vervang elke keer een ander maaltijd. Begin de ene dag met een eiwitrijk ontbijt en de dag erop neem je een groot portie kalkoen met groente.

Door de afwisseling gaat ook je stofwisseling beter werken. Het vet wordt de hele dag door verbrand. Wat zeker een voordeel is als je niet al te veel wilt inspannen.

Stap 3: Behouden van je gewicht

Ondertussen ben je genoeg gewicht kwijt. Je hebt geleerd dat afslanken met eiwit mogelijk is. Nu is het de bedoeling om op gewicht te blijven. Vervang dagelijks een tussendoortje met een eiwitrijk product.

Kies bijvoorbeeld voor een vruchten kwark of een kant-en-klaar eiwit shake. Hierdoor wordt het gemakkelijker om op gewicht te blijven. Je krijgt tussendoor ook geen trek in extra zoetigheden.

Krijg je het idee, dat je weer begint aan te komen, herhaal stap 2 een week en je bent weer terug op gewicht. Wil je een beter en sneller effect, dan kan je dit dieet ook combineren met een uur hardlopen per dag. Je zult merken, dat de kilo’s eraf vliegen.

Een gezond eet en beweegschema in je dagelijkse leven is beter dan elk dieet. Leer je lichaam je gewicht op peil te houden. Let op dat afslanken met eiwit alleen gezond is als je je aan de regels houdt.

Plaats een reactie