Hoe verbrand ik vet?

Wanneer verbrand je nu echt vet? Is dat hetzelfde als calorieën verbranden? Nee, niet echt.

Dat je calorieën moet verbranden om af te vallen is waar. Maar het kwijtraken van vet is echt iets anders.

Door alleen op te letten op je voeding kom je er niet. Wil je weten wat je wel moet doen? Dan is dit artikel voor jou geschreven.

Cardio

Het heeft alles te maken met het verhogen van je hartslag. Ieder lichaam en leeftijd, heeft een soort brandpunt. Als je dat bereikt met je hartslag, door te trainen, ga je vet verbranden. Dit hoeft niet eens zo extreem te zijn. Om te bereken wat voor jou de ideale hartslag is bestaat er een simpel formule.

Haal van 220 je leeftijd af en neem 70% van het resultaat. Dat is je maximale hartslag. Als je 20 minuten op deze hartslag kunt trainen ga je zeker vet verbranden.

Verbrand vet door je hartslag te verhogen! Ga niet de fout in door te denken, dat je extreem veel zult afvallen wanneer je boven dit getal uit komt.

Je gaat sneller uitgeput raken, waardoor het doel van 20 minuten niet haalbaar wordt. Blijf rond je maximale hartslag trainen voor het beste resultaat.

Welke oefeningen

Wil je snel op juiste hartslag komen, dan kan je bijvoorbeeld kiezen voor hardlopen, fietsen, roeien en skeeleren. Kies voor je zelf wat haalbaar is. Maak het leuker voor jezelf.

Je kunt bijvoorbeeld op een relax tempo op de hometrainer. Zet de hometrainer voor de TV en zet een DVD op. Op deze manier is vet verbranden veel leuker. Je gedachte is dan even niet bij je gewicht waardoor je gemotiveerd bent om door te gaan.

Hoe verbrand je plaatselijk vet?

Wanneer je eenmaal vet begint te verbranden en je dus ook gewicht begint te verliezen, is de tijd aangebroken om te werken aan plaatselijke moeilijk afbreekbaar vet.

Denk hierbij aan je armen, buik, dijen, rug en billen. Een simpel dieet of wat beweging zal je niet doen strakker worden. Gericht trainen is de oplossing. Doe regelmatig crunches, die je onderbuik en je bovenbuik ondersteunen. Ook je onderrug wordt hier steviger door.

Om je rug en armen te trainen doe je push ups. Je hoeft geen rare stunts uit te halen. Ga gewoon leunen op je knieën en druk je eigen gewicht op. Begin met 10 minuten elke dag. Je staat echt verstelt hoe snel je smaller wordt.

Je billen en benen train je door trappen te beklimmen of door heuveltje op en af in de duinen. Doe de oefeningen langzaam voor een beter effect.

Let zeker ook op je voeding, verbrand bestaande vetten en niet steeds nieuw aangemaakte vetweefsel, en bereik je doel snel.

Plaats een reactie